Rețeaua AEPADO este o platformă colaborativă dedicată cadrelor didactice din instituțiile de învățământ românești pentru a facilita comunicarea, colaborarea și schimbul de experiență dintre acestea.
Beneficiile cadrelor didactice membre în această rețea sunt următoarele:
- posibilitatea de a anunța și de a afla oportunități specifice mediului educațional (programe de formare, întâlniri de schimb de experiență, proiecte educaționale, concursuri etc);
- schimbul de bune practici în domeniile de interes: metode pedagogice, metode specifice managementului de proiect, metode specifice comunicării și relațiilor publice, metode specifice investigării de resurse etc;
- posibilitatea de a iniția proiecte alături de ceilalți membri ai rețelei;
- posibilitatea de a fi partener în proiecte propuse de ceilalți membri ai rețelei;
- prioritatea la participarea în proiectele AEPADO și în proiectele partenerilor AEPADO;
- prioritatea la publicarea de articole în Revista AEPADO;
Regulamentul complet al Rețelei AEPADO este disponibil
aici.
Întrebări și răspunsuri:
Cum mă înscriu în Rețeaua AEPADO dacă unitatea mea de învățământ nu face parte din rețea?
Pentru a vă înscrie trebuie să accesați secțiunea
Înscriere.
Aici veți completa un formular, vi se va cere să validați adresa de e-mail și mai apoi veți primi prin e-mail un link către formularul deja completat pentru a fi printat, semnat și ștampilat de direcțiunea unității de învățământ. Când formularul ajunge la noi (prin fax sau e-mail), vă vom confirma apartenența la rețea.
Cum mă înscriu în Rețeaua AEPADO dacă unitatea mea de învățământ face parte deja din rețea?
Pentru a vă înscrie trebuie să accesați secțiunea
Înscriere.
Aici veți completa un formular, vi se va cere să validați adresa de e-mail și mai apoi profesorului coordonator al unității de învățământ i se va cere să ateste că sunteți cadru didactic la acea unitate de învățământ. Dacă răspunsul este favorabil, veți primi un e-mail pentru a vă anunța că faceți parte din rețea. Dacă răspunsul este nefavorabil, veți primi un e-mail în acest sens, iar dacă considerați că este un abuz, vă rugăm să ne
contactați.
Cum pot certifica apartenența la Rețeaua AEPADO?
Apartenența la Rețeaua AEPADO este certificată prin codul de identificare primit prin e-mail odată cu confirmarea înscrierii. Cadrele didactice care vor obține titlul de coordonator regional sau județean vor primi prin e-mail ,,Diploma de ONOARE a AEPADO” pentru titlul obținut. Pentru orice act justificativ privind activitățile desfășurate în cadrul rețelei, vă rugăm să ne
contactați.
Cât mă costă apartenența la Rețeaua AEPADO?
Apartenența la Rețeaua AEPADO este gratuită pentru toate cadrele didactice din școlile românești.
Ce obligații am prin înscrierea în Rețeaua AEPADO?
Prin simpla înscriere nu aveți nicio obligație. Pur și simplu veți fii la curent cu știri și oportunități dedicate cadrelor didactice, elevilor și studenților lor.
A face parte din rețea presupune deschiderea unei filiale la nivel local a AEPADO?
Nu, din punct de vedere juridic, AEPADO și implicit Rețeaua AEPADO sunt administrate de la sediul unic aflat în București, la nivel local neexistând la acest moment nicio filială.
Câți profesori dintr-o unitate de învățământ pot face parte din rețea?
Orice profesor care lucrează într-o unitate de învățământ poate face parte din rețea.
Odată cu înscrierea mi s-a comunicat un cod personal de identificare. La ce îmi folosește?
Acest cod vi se va solicita la orice autentificare ulterioară împreună cu adresa de e-mail (pentru obținerea de reduceri de preț de la parteneri, pentru participarea la concursuri, programe, pentru autoevaluare etc).
Ce este autoevaluarea și la ce îmi folosește?
Fiecare cadru didactic din rețea are posibilitatea ca din 6 în 6 luni să își autoevalueze activitatea în cadrul rețelei pe baza criteriilor din Regulamentul rețelei. Pe o perioadă de circa 2 săptămâni, celelalte cadre didactice vor avea posibilitatea de a contesta autoevaluările respective, rezultatele de la finalul celor două săptămâni fiind cele finale. Pe baza acestor punctaje se vor acorda titlurile de coordonator regional, județean și local pe o perioadă de 6 luni, conform regulamentului.